Bulle med bulle

Fralla med instoppad arrak- eller chokladboll. Ett populärt mellanmål i nordvästra Skåne sedan åtminstone 1940-talet. Kombinationen har ätits från Malmö i söder till Örnsköldsvik i norr, men både namn och innehåll har skiftat. 2015 gjorde Kulturmagasinet tillsammans med upphovsmannen bakom ”Bulle med bullens dag”, Daniel Glantz-Persson, ett upprop om berättelser och minnen kring bakverket/mellanmålet/fenomenet.

Här ser du resultatet av delar av den kartläggningen, men också löpande uppdateringar. Vill du själv bidra med dina minnen så skicka gärna in dem till stadslexikon@helsingborg.se

Kom gärna med förtydliganden när det gäller geografiska placeringar – några skolor, bagerier och fritidsgårdar har flyttat eller upphört, därför finns det sannolikt rättningar att göra bland de röda kartmarkeringarna.

Här kan du se en karta med historier om Bulle med bullen från hela Sverige: [1] Klicka på de röda markeringarna för att läsa minnen, missa inte + och – nere i högra hörnet av kartan för att zooma in och ut.